Waarom worden parels geknoopt?

Vaak worden sieraden met parels, maar ook edelstenen geknoopt. Dit betekent dat er na elke parel een knoopje te zien is. Dit geldt voor zowel kettingen als armbanden. Geknoopte parel sieraden zijn vaak iets duurder omdat ze bewerkelijker zijn maar de voordelen wegen niet op tegen het prijsverschil.
Maar wat zijn nou de grote voordelen van het knopen van parels en edelstenen?
De grootste voordelen van het knopen van parels zijn:

  •  Doordat de parels geknoopt zijn schuren de parels niet langs elkaar heen, waardoor ze minder beschadigen.
  •  De knoopjes tussen de parels zorgen er voor dat de parelketting of armband soepel valt. Dit komt omdat het knoopje meer ruimte geeft tussen de parels en flexibiliteit creeërt.
  • Bovendien zal bij een eventuele breuk niet alle parels over de grond rollen.
  • Vaak zijn geknoopte parelsieraden iets sterker dan niet geknoopte
  • Maar het belanrijkste voordeel: door bovenstaande pluspunten heb je het langste plezier van je parelsieraden

TIP

Geknoopte parelsieraden dienen na 10 tot 15 jaar, of eerder bij frequent dragen, opnieuw geknoopt te worden. Vaak zie je dat er op den duur ruimte ontstaat tussen de parel en het knoopje. Het gevolg is dat de draad tussen de knoopjes dunner wordt door het schuren en daardoor makkelijker breekt. Dit zie je ook vaak bij de aanhechting bij het slotje.
Mocht je een parel- of edelstenen sieraad hebben in deze staat is dan kun je deze door mij opnieuw laten knopen. Ook geknoopte sieraden waarvan het slotje kapot is of je er een ander slotje op zou willen laten zetten, als ook het verkorten van geknoopte sieraden is ook mogelijk. Hiervoor zal de ketting of armband volledig opnieuw geknoopt moeten worden.
Voor een prijsopgave stuur je een duidelijke foto van de hele ketting of armband naar info@zhenzhu.nl eventueel aangevuld met een detailfoto van het slotje, dan krijg je binnen 1 werkdag een duidelijk opgave van de kosten.
Het opnieuw laten knopen van bestaande parelsieraden als ook reparaties nemen in de regel 3 werkdagen in beslag (van moment van ontvangst tot het opnieuw verzenden). 

 

© 2011 - 2019 Zhen Zhu zoetwater parel sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel