Zhen Zhu Parel sieraden te koop bij het Mauritshuis.

In het Mauritshuis hangt het beroemste schilderij van Johannes Vermeer genaamd  
"Meisje"met de parel".
Met enige trots kan ZhenZhu zeggen dat dit schilderij als basis gestaan heeft voor de unieke samenwerking met het Mauritshuis.
In goed overleg met de kenners van het Mauritshuis is er een prachtige en unieke collectie parelsieraden samengesteld die hier te koop zijn.

Meisje met de parel

Meisje met de parel  is het beroemdste schilderij van Vermeer. Het is geen portret, maar een ‘tronie’: een fantasiekop. Tronies beelden een bepaald type of karakter uit, in dit geval een meisje in exotische kledij, met een oosterse tulband en een onwaarschijnlijk grote parel in het oor. Vermeer was de meester van het licht. Hier is dat te zien aan het zachte in het meisjesgezicht, de glimlichtjes op haar vochtige lippen. En aan de glanzende parel. Het Meisje met de parel  is hard op weg om de Mona Lisa van de Lage Landen te worden. De vraag, die nog niet is beantwoord is: wat is de ware identiteit van het meisje met de parel? Johannes Vermeer schilderde het Meisje met de parel  in 1655. Johannes was toen 23 jaar oud en nog maar twee jaar getrouwd met Catharina Bolnes. Wie anders kan het Meisje met de parel geweest zijn dan zijn jonge bruid Trijntje, die op dat moment waarschijnlijk al zwanger was van dochtertje Maria, genoemd naar haar moeder Maria Thins? De parel zal afkomstig zijn van Maria Thins, gewezen echtgenote van de steenrijke bakstenenfabrikant Reynier Bolnes, de zijden outfit zal zijn geleend of gekregen van zijdehandelaar Leonard Cramer.

Kijk voor meer informatie over het meisje met de parel van het Mauritshuis: http://www.mauritshuis.nl/nl-nl/verdiep/de-collectie/kunstwerken/meisje-met-de-parel-670/

© 2011 - 2023 Zhen Zhu zoetwater parel sieraden | sitemap | rss